tiistai 30. kesäkuuta 2020

iltaisin-mietteitä 10.6



10.6.2020
klo. 19.54
Hyvä minä! Selvisit asiasta, josta et ollut varma selviäväsi. Asiasta, josta uskoit vain muiden itseäsi epäilevän, mutta ehkä olin itse se pahin epäilijä.
       Varmana merkkinä onnistumisestasi pidän hikeä, joka valui otsallani (hiki ei johdu kuumotuksesta vaan saunan lämpeämisestä, merkkinä onnistumisesta), lämpömittarin lukemat melkein jo neljässäkympissä sekä savupiipusta tupruttavaa savua.
       Koko saunan lämmitysprosessin ajan odotin jonkun tulevan arvostelemaan tekemisiäni, sanomaan: "annakus näytän miten sauna lämmitetään" ja lämmittämään saunan itse omilla tavoillaan. Mutta kukaan ei tullut, ja selvisin itsekin mainiosti. Nyt mietin, että miksi epäilin itseäni niin suuresti. Olenko epävarma ihminen? Enkö luota itseeni? Miten muka olisin voinut epäonnistua? Välitänkö muiden mielipiteistä?
klo. 20.40
Saunanraikkaana tulin kertomaan löylyjen olleen hyviä, ja veden padassa lämmintä, nyt voin huokaista: Minä onnistuin.

seuraavana päivänä
Olenko epävarma ihminen? Vaikka joskus epäilemme itseämme, emme kai automaattisesti ole epävarmoja. Epävarmuus on tunne. Epävarma on adjektiivi, joka kuvaa epävarmuutta luonteenpiirteenä. Vastausta kysymykseen en tiedä, eikä minun tarvitsekaan tietää. On okei kokea epävarmuutta ja olla epävarma.
       Luotanko itseeni? Luotan, mutta en uhkarohkeasti. Tiedän, että en pysty kaikkeen. Tiedän myös, että kukaan ei pysty täydellisesti kaikkeen, en minä, eikä kukaan muukaan.
       Olisinko voinut epäonnistua? Olisin, mutta mahdollisuudet onnistumiseen olivat myös suuret. Olisin voinut polttaa saunan tuleen, mutta en pidä sitä todennäköisenä. Eniten epäilin itseäni yksinkertaisesti siinä, että en olisi saanut syystä tai toisesta saunan kiukaaseen ja pataan tulta, ja sauna ja vesi olisi jäänyt kylmiksi.
       Välitänkö muiden mielipiteistä niin paljon? Luulin että en. Pidän itseäni itsevarmana ihmisenä, joka ei jaksa välittää jokaisen mielipiteistä koskien minua ja tekemisiäni. Silti joskus lankean tekemään niin. 
       Vaikka epäilemme itseämme, mietimme kykenemmekö tähän, niin kaikkeen ei tarvitse kyetä, kaikkea ei tarvitse osata. Elämässä ja asioissa voi kehittyä.



Tässä oli ensimmäinen iltaisin-miete-blogipostaus, ja muotoilu vielä hukassa, mutta hiljaa hyvä tulee, toivottavasti.😅
öitääh💛

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

iltaisin-mietteitä 10.6

10.6.2020 klo. 19.54 Hyvä minä! Selvisit asiasta, josta et ollut varma selviäväsi. Asiasta, josta uskoit vain muiden itseäsi epäi...