perjantai 2. elokuuta 2019

back to school - näin korjaat unirytmisi

Hei kaikki!

Koulun alku on ihan tuossa nurkan takana, ja sen seurauksena voi olla päivän rytmit käännettävänä, ja varsinkin se unirytmi. Joten, tässä tekstissä on teille kahdeksan vinkkiä, miten korjata unirytmi.

1. Aloita unirytmin kääntäminen ajoissa. Nyt on ihan hyvä ajankohta rytmien kääntämiselle.

2. Pidä päiväsi mahdollisimman aktiivisina. Sisällytä päivääsi tekemistä niin kuin esimerkiksi liikuntaa, tapaa kavereita, siivoa huoneesi (tai vaikkapa vessa). Aktiivisuus & tekeminen ➝ väsyttää

3. Älä käytä iltaisin puhelinta, tai muuta mistä tulee sinistä valoa. Ainoa asia minkä voit tehdä puhelimellasi on laittaa seuraavalle aamulle herätys. Jos sinulle tulee jotain mikä on oikeasti ihan pakko katsoa, laita puhelimesi kirkkaus himmeäksi.

4. Pakota itsesi heräämään aamulla, äläkä anna sängyn ja peiton viedä voittoa. Yksi aikainen herätys, voi olla paras avain korjaamaan unirytmisi, joten muista käyttää sitä avainta!!

5. Älä vietä päivällä aikaasi sängyssä tai maaten. Ja tämä siksi että kehosi (ja mielesi) omaksuu muuten sänkysi tai makuuasennon niin että se ei tarkoita nukkumaanmenoa, vaikka sen pitäisi.

6. Muista syödä iltapala, mutta älä mene heti iltapalan jälkeen sänkyyn tai nukkumaan.

7. Kun aamulla heräät, niin kannattaa juoda lasillinen kylmää vettä.

8. Räpytä silmiäsi mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman pitkään, näin silmäsi väsyvät ja on helpompi nukahtaa.


Tässä olivat kaikki kahdeksan vinkkiä! Toivotan teille paljon tsemppiä koulun alkuun!!🌞
💛: Sofikatrii

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

iltaisin-mietteitä 10.6

10.6.2020 klo. 19.54 Hyvä minä! Selvisit asiasta, josta et ollut varma selviäväsi. Asiasta, josta uskoit vain muiden itseäsi epäi...